Opgelicht worden tijdens online daten?: in Artikelen
 
 

Opgelicht worden tijdens online daten?


Oplichters zijn overal op het internet actief. Op de online datingsites is dit ook het geval. Het komt vaker voor dan je zou denken. Het is daarom voor iedereen belangrijk om voorzichtig te zijn. De datingsites zijn bekend met de werkwijze van de oplichters en proberen deze te verbannen van de datingsites. Dat lukt vaak maar natuurlijk niet altijd. De oplichters zijn uit op je geld. Op verschillende manieren proberen ze geld van je te krijgen. Hoe kun je voorkomen dat je opgelicht wordt?

Onderzoek het profiel van de persoon

Als je het profiel van de persoon onderzoekt dan moet je erop letten of er geen tegenstrijdigheden zijn tussen het verhaal van de persoon en wat de persoon zegt. Als je het niet vertrouwd dan is het meestal ook niet te vertrouwen. Controleer altijd of de persoon de waarheid spreekt door het profiel na te lopen. Zo kun je erachter komen of de persoon echt de persoon in het profiel is of niet.

Trap niet in zielige verhalen van anderen

De personen die opgelicht zijn tijdens online daten hebben zich laten meeslepen in de zielige verhalen van de personen met wie ze spraken. De oplichters spelen in op je gevoel en proberen je op deze manier geld afhandig te maken. Een voorbeeld is bijvoorbeeld dat ze een operatie moeten betalen voor een familielid. Er is echter niet genoeg geld voor de operatie en de persoon vraagt jou voor het laatste beetje dat nodig is.

Stel vragen zodat je de persoon kunt onderzoeken

Als je vragen stelt kom je meer over de ander te weten. Hoe meer informatie over de ander hoe beter. Het is tegenwoordig makkelijk om de sociale media profielen te vinden als je bepaalde informatie van de single hebt. Vraag altijd om informatie als je berichten aan het versturen bent. Zo wil je weten hoe oud iemand is, wat de echte naam is, waar hij of zij woont en wat voor werk de persoon doet. Je kunt met de antwoorden op deze vragen iemand opzoeken op het internet. Als het om een echt persoon gaat dan kun je de profielen vinden.

Op zoek naar diepgang?

Ben je op zoek naar een goede dating app waar het om meer gaat dan oppervlakkige indrukken? Datingapp Lexa is het meest populair onder onze bezoekers.
Bekijk de beste app van Nederland