Hoelang wachten tot een eerste date?: in Artikelen
 
 

Hoelang wachten tot een eerste date?


Als je een leuke persoon hebt gevonden op het internet dan begin je waarschijnlijk met het versturen van berichten. Na wat berichten te hebben gewisseld voeg je elkaar toe op Facebook of heb je verder contact via Whatsapp. Als de persoon dan nog steeds zo leuk is dan wordt het tijd om elkaar te ontmoeten. Veel mensen weten echter niet wanneer de juiste tijd is om iemand te ontmoeten. Hoelang moet je wachten tot een eerste ontmoeting? Dat wordt hieronder uitgelegd aan de hand van enkele punten.

Als jij er een goed gevoel bij hebt

Niemand kan beter oordelen of het tijd is om elkaar te ontmoeten dan jijzelf. Sommige mensen willen echt alles van iedereen weten voordat ze afspreken. Anderen willen liever zo snel mogelijk afspreken om te zien of de klik er is. Voor de één is dit enkele dagen, voor de andere meer dan een maand. Hoelang je moet wachten verschilt ook per persoon. Niet iedereen is makkelijk te doorgronden op een online datingsite. Afspreken moet je doen als jij je er goed bij voelt.

Vertrouw op je instinct

Dit is vooral belangrijk als je meer dan eens een slecht gevoel hebt gehad bij de persoon en je niet kunt aangeven waardoor dit kwam. Als dit het geval is dan kun je beter niet afspreken. Je instinct kan je behoeden voor onplezierige situaties. Toch is het belangrijk om niet altijd op je instinct af te gaan. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer je een heel goed gevoel bij iemand hebt en direct na een kort gesprek naar een ander land wilt vliegen. Ga in dit geval niet op je instinct in en gebruik je verstand of het wel zo verstandig is om te doen.

Waar ben je naar op zoek?

Hoe snel je met iemand afspreekt hangt ook af van hoe serieus je bent en waar je naar op zoek bent. Is de schoonheid en het uiterlijk van de persoon belangrijk of wil je alleen met de ander naar bed? Dan hoef je er niet lang over na te denken en kun je al snel elkaar ontmoeten. Wil je echter een serieus iemand die op zoek is naar een relatie dan is het slim om niet te snel af te spreken. Je leert elkaar beter kennen voordat je afspreekt waardoor je bij eerste afspraak beter weet of iemand bij je past of niet.

Op zoek naar diepgang?

Ben je op zoek naar een goede dating app waar het om meer gaat dan oppervlakkige indrukken? Datingapp Lexa is het meest populair onder onze bezoekers.
Bekijk de beste app van Nederland