10 Dingen die je moet onthouden op een eerste date: in Afspreken
 
 

10 Dingen die je moet onthouden op een eerste date


Hoe vaak je ook een eerste date hebt gehad het is nooit makkelijk. Bij elke eerste date is er spanning. Ziet de persoon er hetzelfde uit als op de foto’s? Is hij of zij net zo lief in het echt? Deze vragen komen bij iedereen opzetten voor een eerste date. Als je het jezelf makkelijk wilt maken dan kun je je voorbereiden zodat je meer zelfvertrouwen hebt tijdens de date. Gebruik de volgende tips en suggesties om jezelf te zijn tijdens de eerste date:

Geld

Zorg dat je voldoende geld bij je hebt om de date te betalen. Neem extra geld mee voor onverwachte situaties. Je weet immers nooit hoe de dag of avond verloopt.

Gespreksstof

De eerste date wil je zoveel mogelijk over de ander te weten komen. Luister naar je date en stel vragen als je meer wilt weten. Zorg voor voldoende gespreksstof door onderwerpen uit voorgaande chats te gebruiken maar ook door informatie uit het profiel van je date te halen.

Vervoer

Neem meer tijd voor de rit dan je gewoonlijk doet. Je wilt immers niet te laat komen op de eerste date. Als je van plan bent om te drinken neem dan een taxi en laat de auto thuis.

Lichaamstaal

Je lichaam zegt meer over je dan jezelf zegt met praten. Het grootste gedeelte van hoe mensen communiceren is non verbaal. Een lach zegt meer dan al je kleding samen.

Telefoon

Neem je mobiele telefoon mee maar zet deze op stil. Houdt de telefoon verborgen tijdens de date. Vertel een vriend waar je heen gaat met je date. Zorg dat je telefoon volledig opgeladen is zodat je de telefoon kunt gebruiken als een noodgeval zich voordoet.

Goed eten

Door de spanning voor de eerste date vergeten veel mensen goed te eten. Dit is echter wel belangrijk zodat je je goed voelt tijdens de date. Je wordt er ook meer relaxt van en zenuwen kunnen beter onder controle worden gehouden.

Oppas

Als alleenstaande ouder moet je een oppas regelen voor je kind of kinderen. Zorg dat de oppas een uur van tevoren bij je is zodat je niet afhankelijk bent van het op tijd zijn van je oppas.

De locatie

Zorg dat je de locatie van tevoren bekeken hebt via Google. Als je de weg niet kent neem dan je navigatie mee zodat je weet waar je moet zijn.

Maaltijd kiezen

Als je uit eten gaat dan moet je een maaltijd kiezen. Tijdens een date een maaltijd kiezen kan lastig zijn. Om te voorkomen dat je geen keuze kunt maken tijdens de date kun je vooraf op de website van het restaurant het menu bekijken. Je weet dan ook direct wat het kost.

Geen verwachtingen

Het is beter om geen verwachting te hebben tijdens een eerste date. Dan kom je niet voor verassingen te staan. Hoge verwachtingen worden moeilijk niet waargemaakt. Zonder verwachtingen valt de eerste date bijna altijd heel erg mee.

Op zoek naar diepgang?

Ben je op zoek naar een goede dating app waar het om meer gaat dan oppervlakkige indrukken? Datingapp Lexa is het meest populair onder onze bezoekers.
Bekijk de beste app van Nederland