Wie betaalt de rekening van de eerste date?: in Afspreken
 
 

Wie betaalt de rekening van de eerste date?


Eén van de oudste vragen over de eerste date gaat over geld. Wie betaalt de rekening? De man, de vrouw of wordt de rekening gedeeld door beiden? Als je een tijdje aan het daten bent is het wel duidelijk hoe de verhoudingen liggen maar in het begin kan het voor lastige situaties zorgen. Het is niet vastgelegd in de wet wie de rekening betaalt. Dat is iets wat jij en je date zelf bepalen. Er zijn echter wel wat ongeschreven regels die gezien worden als de standaard.

Wat is normaal?

Het is normaal dat de man in ieder geval voor de eerste date betaalt. Dit geldt ook voor de eerste paar dates als beiden er geen problemen mee hebben. De man laat hiermee zien dat hij zich verantwoordelijk voelt en geniet van het gezelschap van de vrouw. Dat betekent niet dat de vrouw niets mag betalen. Als je uit eten bent geweest waarbij de man heeft betaald dan mag je als vrouw een drankje bij het café om de hoek gerust betalen.

Wat als de vrouw de man uitnodigt?

Als de man de vrouw heeft gevraagd voor de date dan gaat bijna iedereen ervan uit dat de man moet betalen. Als de vrouw de man uitnodigt voor de eerste date dan moet de man bereid zijn om te betalen. Er zijn vrouwen die er vanuit gaan dat de man altijd de eerste date betaalt. Het gaat vaak niet eens om het geld maar hoe de man ermee omgaat. Als de vrouw aandringt om de eerste date te betalen stel dan voor dat de vrouw de tweede date mag betalen als ze dat zo graag wil. Je zet daarmee ook de deur open voor een tweede ontmoeting.

Rare situaties voorkomen

Als de rekening komt dan is het belangrijk om er geen rare situatie van te maken. Als man kun je bijvoorbeeld stiekem de rekening betalen als je van de wc terugkomt. Je voorkomt hiermee een lastige situatie waarbij de vrouw wil betalen en jij als man dit niet wil. Na een paar dates is het meestal wel duidelijk wie er betaalt en kan er open over gesproken worden. De vrouw stelt meestal al snel voor om te betalen na enkele dates of misschien zelfs al op de tweede date.

Op zoek naar diepgang?

Ben je op zoek naar een goede dating app waar het om meer gaat dan oppervlakkige indrukken? Datingapp Lexa is het meest populair onder onze bezoekers.
Bekijk de beste app van Nederland