Wat te doen na de eerste date?: in Afspreken
 
 

Wat te doen na de eerste date?


De eerste date is spannend voor iedereen. Je vraagt je af hoe de ander in het echt is, hoe de persoon eruit ziet en of je date in het echt ook zo lief en aardig is. Stiekem hoop je dat het de laatste eerste date is maar je weet het maar nooit. Iedereen houdt zich bezig met de eerste date maar niet met het vervolg. Wat doe je als de date heel leuk is? Wat gebeurt er dan? Daar houdt niemand zich nog mee bezig voor de eerste date. De volgende tips kunnen je helpen na de eerste date.

Verslag doen

Het is verstandig om iemand te laten weten dat je een date hebt. Alleen voor je eigen veiligheid is het al belangrijk dat iemand het weet. Daarnaast is het ook makkelijk om het met een vriend of vriendin erover te hebben hoe het verlopen is. Dit voorkomt dat je na de date teveel opgekropte indrukken hebt. Na de eerste dat overdenk je alles en speel je stukken gesprekken uit de date meerdere keren na in je hoofd. Heb ik de goede dingen gezegd over mezelf? Vindt de date mij ook leuk? Dit zijn vragen die je jezelf stelt na een date. Door verslag te doen bij een vriend of vriendin kun je bevestiging krijgen van je denkwijzen en gevoelens. Dit voorkomt dat je onzeker wordt over hoe je je gedragen hebt tijdens de date.

Voel je wat voor de date?

Na een succesvolle date voelt iedereen zich meer gelukkig dan ervoor. Hoe je voelt na een date bepaald grotendeels het vervolg. Komt je date in de buurt van wat je zoekt? Voel je je aangetrokken tot de persoon? Was de klik er? Deze vragen kunnen je antwoord geven over wat je moet doen na de eerste date. Het gaat er bij daten om wat jij voelt voor de ander en daarna komt pas wat de ander voor jou voelt.

Contact opnemen met je date

Na de eerste date heeft iedereen de tijd nodig om te bedenken wat degene wil. Er is immers ook veel te verwerken na een eerste date. Toch is het verstandig om snel contact op te nemen. Je kunt het beste dezelfde dag nog contact opnemen met je date. Je kunt dan met elkaar de date bespreken. De kans is groot dat ook je date aan het nadenken is over de eerste date. Hoe eerder je het bespreekt, hoe eerder je weet waar je aan toe bent. Als je meer over de ander wilt weten stel dan een tweede date voor. De eerste date is voor veel mensen te spannend om echt goed zichzelf te laten zien. Tijdens een tweede date komt dit veel beter naar voren. Als je geen tweede date wilt wacht dan tot de ander contact met je opneemt zodat je kunt zeggen dat je geen interesse hebt.

Op zoek naar diepgang?

Ben je op zoek naar een goede dating app waar het om meer gaat dan oppervlakkige indrukken? Datingapp Lexa is het meest populair onder onze bezoekers.
Bekijk de beste app van Nederland