Waarschuwingstekens om voor uit te kijken: in Afspreken
 
 

Waarschuwingstekens om voor uit te kijken


Het grootste gedeelte van de singles op het internet hebben goede bedoelingen. Toch is het niet te voorkomen dat er iemand tussen zit die niet betrouwbaar is. Er zijn bepaalde tekenen waar je op kunt letten om deze personen te herkennen.

De snelheid van afspreken

Iemand die slechte bedoelingen heeft wil veel sneller gaan dan anderen. De persoon wil al snel afspreken en het geeft je het idee dat de persoon het echt ziet zitten in je. Dit is spannend en leuk maar het heeft ook nadelen. Als je meegaat in het tempo stel je jezelf te snel open voor de ander. Wees verstandig en houdt je eigen tempo aan. Geef ook niet te snel persoonlijke gegevens zoals je woon- en werkadres. Alhoewel de ander heel snel gaat en je dit eigenlijk wel leuk vindt is het belangrijk dat je niet meegaat in het tempo. Laat je ook niet onder druk zetten om iets te doen dat je niet wilt. Een voorbeeld is het versturen van geld naar een match.

Het verhaal klopt niet helemaal

Iemand met slechte bedoelingen heeft meestal een verhaal dat niet helemaal klopt. De dingen die de persoon zegt verschillen soms op dezelfde punten. De ander heeft er ook geen bewijzen voor. Een goed voorbeeld is de woonplaats. Als de persoon twee keer een andere woonplaats doorgeeft dan weet je dat het niet klopt. Als het te goed klinkt om waar te zijn dan is dat ook vaak het geval.

Jezelf vertrouwen

Intuïtie is een belangrijk zintuig dat iedereen heeft. Je intuïtie is een gevoel dat je voelt. Tijdens het daten is het goed om je intuïtie te volgen. Vaak kunnen mensen zich voor het hoofd slaan omdat ze iets gemist hebben. Als ze de intuïtie hadden gevolgd dan was het niet gebeurt. Een voorbeeld hiervan is vreemdgaan van een partner. Veel mensen merken na de tijd dat de tekenen er waren en dat men het intuïtie had moeten volgen.

Teveel op de ex praten

Als de persoon teveel op de ex praat dan is het mogelijk dat dit nog niet volledig afgesloten is. Denk erover na over je hier wel aan wilt beginnen. Het is heel moeilijk voor de persoon om je lief te hebben terwijl er nog gevoelens zijn voor een ander. Als hoe krijg ik mijn ex terug een onderwerp is waar de persoon zich mee bezighoudt dan is er geen ruimte voor een nieuwe liefde. Let op de waarschuwingstekens.

Als je jezelf kunt vertrouwen, en dan met name je eigen gevoelens en intuïtie, dan kun je anderen pas vertrouwen. Het is niet mogelijk om anderen te vertrouwen als je jezelf niet eens vertrouwd. Door jezelf te vertrouwen kun je jezelf beter beschermen. Je voorkomt ermee dat je gekwetst wordt. Jezelf vertrouwen is voornamelijk gebaseerd op het onderbuik gevoel dat je krijgt bij een bepaalde situatie die niet helemaal klopt.

Op zoek naar diepgang?

Ben je op zoek naar een goede dating app waar het om meer gaat dan oppervlakkige indrukken? Datingapp Lexa is het meest populair onder onze bezoekers.
Bekijk de beste app van Nederland