Waarom is online dating zo populair?: in Artikelen
 
 

Waarom is online dating zo populair?


Als iemand het tegenwoordig over daten heeft dan gaat het bijna alleen nog maar over online daten. Het komt lang niet meer zoveel voor dat mensen elkaar leren kennen op andere manieren. Online daten is momenteel de meest voorkomende vorm van daten. Dit is big business voor de online datingsites. Er gaat veel geld in om en dat is ook te zien aan het stijgende aantal reclames op radio en televisie.

Online datingsites

Er zijn tientallen datingsites te vinden op het internet. De bekendste zijn Parship en Lexa. Deze bestaan al een lange tijd en hebben in feite het begin van de online dating trend meegemaakt. Door de jaren heen zijn deze websites gegroeid en is het ledenaantal explosief gestegen. Iedereen schrijft zich sneller in op een datingsite. Dat had men tien jaar geleden niet kunnen bedenken toen online daten nog in de kinderschoenen stond. Toen dacht men nog dat mensen die online daten vreemd zijn en geen kans hebben op liefde in het echt leven. Tegenwoordig is het echter volledig geaccepteerd om je liefde online te vinden.

Verschil met iemand ontmoeten in een bar of café

Online daten heeft het voor veel mensen makkelijker gemaakt om iemand te ontmoeten. Je kunt sneller singles vinden dan in een bar. In de bar is het toch altijd maar de vraag of iemand single is of niet. Als man loop je dan ook al snel een blauwtje als een vrouw niet geïnteresseerd is omdat ze wellicht al een vriend heeft. Dit komt niet zo snel voor bij online daten. Daar zijn immers bijna alleen maar singles lid. In een bar of café kun je ook niet selecteren op leeftijd of interesses.

Beperkt tot mensen in je omgeving

Als je op de normale manier gaat daten dan ontmoet je vrienden van vrienden of mensen in een bar of café. Je bent dan beperkt tot mensen in je omgeving. Je wordt gekoppeld aan personen waar je helemaal geen interesse in hebt. Tijdens online daten heb je een veel grotere keuze aan personen met wie je contact kunt opnemen. Je zegt makkelijker hallo tegen iemand op het internet. Mensen die niet snel iemand in het echte leven tegenkomen kunnen makkelijker contact leggen via het internet.

Op zoek naar diepgang?

Ben je op zoek naar een goede dating app waar het om meer gaat dan oppervlakkige indrukken? Datingapp Lexa is het meest populair onder onze bezoekers.
Bekijk de beste app van Nederland