Tips voor gespreksonderwerpen tijdens het daten: in Afspreken
 
 

Tips voor gespreksonderwerpen tijdens het daten


Er zijn veel singles die moeite hebben om een gespreksonderwerp te vinden tijdens het daten. Je kunt nog zo goed je best doen om in contact te komen met een leuke single, als je niet een normaal gesprek kunt voeren met de single dan kom je nog niet ver. Vooral voor personen die van nature niet veel praten of verlegen zijn is het moeilijk om een vloeiend gesprek te voeren. Mensen met weinig zelfvertrouwen hebben vaak ook moeite met het voeren van een leuk gesprek. “Waar moet ik het in godsnaam over hebben?” denken ze. De volgende tips kunnen je helpen met het vinden een leuk gespreksonderwerp tijdens het daten.

Je date

Niemand is graag met iemand in gesprek die alleen maar over zichzelf praat. Vooral op een date is dat niet zoals het hoort. De interesse hoort te liggen bij de date, niet bij jezelf. Dat betekent niet dat je helemaal niet over jezelf mag praten. Als je wat gevraagd wordt dan is het logisch dat je wat over jezelf verteld. Doe het echter niet uit jezelf. Leg de focus op je date door vragen aan de ander te stellen. Je komt op deze manier meer over je date te weten en je toont de ander dat je interesse hebt in de persoon.

Werk

Een veel besproken onderwerp tijdens een date is werk. Omdat bijna iedereen werkt is het een makkelijk onderwerp om een gesprek over te beginnen. Vraag wat de date voor werk de persoon doet en ga hier verder op in. Vertel ook over je eigen werk en wat je er zo leuk aan vindt. Het werk neemt een groot deel van de tijd van mensen in. Daar valt genoeg over te vertellen. Het is mogelijk ook een uitlaatklep voor je date om over werk te praten. Laat zien dat je goed kunt luisteren en toon interesse in wat de ander de hele dag doet.

Dromen en verlangens

Iedereen droomt. Bijna iedereen heeft wel een droom die men ooit hoopt te vervullen. Voor de één is dit het bezoeken van Las Vegas met vrienden, voor de ander is dit het beginnen van een eigen tweedehands winkel. Door het te hebben over de dromen van de ander krijg je een goed beeld van de persoon. Het laat ook zien dat je niet alleen naar het heden kijkt maar ook naar de toekomst zoals het invullen en waarmaken van dromen. Door jezelf open te stellen voor de ander met het delen van je dromen kun je een gezellig en levendig gesprek hebben.

Op zoek naar diepgang?

Ben je op zoek naar een goede dating app waar het om meer gaat dan oppervlakkige indrukken? Datingapp Lexa is het meest populair onder onze bezoekers.
Bekijk de beste app van Nederland