Scammers en spammers op online dating websites: in Artikelen
 
 

Scammers en spammers op online dating websites


Het grootste nadeel van met name de gratis dating websites zijn de scammers en spammers. Er zijn gratis dating websites die veiligheid hoog in het vaandel houden en meerdere vormen van verificatie vereisen van gebruikers. Daarnaast verwijderen ze profielen zodra ze in de gaten hebben dat deze niet helemaal echt zijn. Toch komen er vaak profielen voorbij die niet van echte personen zijn. Er zijn meerdere manieren hoe je een nepprofiel kunt ontdekken.

Nepfoto’s herkennen

De scammers gebruiken valse foto’s, meestal van aantrekkelijke personen. Deze foto’s worden gebruik als de profielfoto van de persoon. Als iemand maar één foto heeft en deze foto is perfect dan is de kans groot dat het een nep foto is.

Fictieve verhalen

De scammers zijn erg vaardig en hebben het spelletje goed door. Mannen doen zich voor als vrouw of andersom en proberen je met het nepprofiel om de tuin te leiden. Zodra je toehapt en laat merken dat je hem of haar ziet zitten gaan ze nog verder om je nog meer te lokken. Vaak worden er vervolgens fictieve verhalen verteld. Het gaat voornamelijk om negatieve verhalen waarmee ze je compassie proberen te wekken. Als ze je ingepakt hebben vragen ze je om geld of een gift. Uiteindelijk zie je dit geld en de scammer nooit weer.

Op zoek naar diepgang?

Ben je op zoek naar een goede dating app waar het om meer gaat dan oppervlakkige indrukken? Datingapp Lexa is het meest populair onder onze bezoekers.
Bekijk de beste app van Nederland