Online daten is geen gegarandeerd succes: in Artikelen
 
 

Online daten is geen gegarandeerd succes


Als je denkt dat iedereen een relatie vindt via een datingsite dan heb je het verkeerd. Niet iedereen vind geluk op een datingsite. De statistieken tonen aan dat van de verstuurde eerste berichten minder dan 1% leidt tot een relatie. Dat is bij veel mensen niet bekend. Het betekent dat van de 100 verstuurde eerste berichten er minder dan één leidt tot een relatie. Toch blijft online daten ongekend populair. Het is zelfs nog nooit zo populair geweest als nu. Elke dag zijn er nieuwe singles die het proberen en de datingsites schieten ook als paddenstoelen uit de grond.

Hoe kan het dat er zo weinig berichten succes hebben?

Alhoewel een klein percentage van de berichten uiteindelijk leidt tot een relatie zijn er veel mensen die het geluk hebben gevonden via een datingsite. De positieve verhalen overheersen de slechte ervaringen. Dat maar zo weinig berichten succes hebben heeft met name te maken met het feit dat het erg makkelijk is op een datingsite om iemand af te wijzen. Het is minder persoonlijk en zelfs makkelijk om het bericht te negeren. Men kan zonder problemen door met het lezen van het volgende bericht.

Waarom blijft online daten zo populair?

Het blijft voornamelijk populair omdat het de snelste en beste manier is om in contact te komen met andere singles. Het makkelijke van online daten is dat je het kunt doen vanaf de bank van je eigen huis of zelfs met de laptop in bed. Je kunt het in feite op elk moment van de dag doen als je een momentje vrij hebt. Dit is met name makkelijk voor mensen die veel werken of onzeker zijn.

Of je succes hebt bij de datingsites ligt vooral aan jezelf. Hoe meer tijd je in je berichten en profiel steekt hoe makkelijker je contacten legt. Een goed geschreven profieltekst nodigt de mensen uit om contact met je op te nemen. De foto’s op je profiel moeten duidelijk zijn en recent. Op deze website zijn tips te vinden die je kunnen helpen bij het plaatsen van foto’s.

Op zoek naar diepgang?

Ben je op zoek naar een goede dating app waar het om meer gaat dan oppervlakkige indrukken? Datingapp Lexa is het meest populair onder onze bezoekers.
Bekijk de beste app van Nederland