Online daten als een alleenstaande ouder: in Afspreken
 
 

Online daten als een alleenstaande ouder


Als je als alleenstaande ouder weer wilt gaan daten dan kan het begin nogal moeilijk zijn. De situatie is veranderd doordat je een kind of kinderen hebt. Dit vraagt om een andere aanpak dan bij een alleenstaande zonder kinderen. Je kunt immers niet impulsief een date plannen met iemand. Je moet een oppas regelen en kijken of het in je schema past met de kinderen. Zo zijn er verschillende zaken die veranderd zijn en waar je rekening mee moet houden,

Wanneer vertellen?

Het is het beste om het zo snel mogelijk te vertellen. Dit kan voor nerveuze situaties zorgen maar meestal wordt het gewaardeerd dat je het snel deelt met de ander. Je bespaart hier veel tijd en moeite mee als iemand geen interesse heeft in een alleenstaande ouder met een kind of kinderen. Anderen zien in alleenstaande ouders sterke personen met verantwoordelijk. Het verschilt hoe iemand een alleenstaande ouder ziet.

Prioriteiten stellen

Als alleenstaande ouder is vrije tijd niet in overvloed aanwezig. Alleen wanneer de kinderen slapen heb je rust. Om tijd te maken voor daten moet je je schema veranderen zodat er vrije tijd ontstaat om te daten. Dit doe je door je schema op bepaalde punten aan te passen. Neem een oppas als je die nog niet hebt of spreek met iemand af dat degene op vaste tijden oppast op het kind of de kinderen.

Wanneer kennismaken met het kind

Het is verstandig om het kind niet te snel kennis te laten maken met de persoon die je date. Dat is beter als het pas gedaan wordt als er een nieuwe relatie ontstaan is. Dit voorkomt dat het kind verwart raakt als het niet goed afloopt met de date. Het is verstandig om oudere kinderen in te lichten dat je gaat daten.

Op zoek naar diepgang?

Ben je op zoek naar een goede dating app waar het om meer gaat dan oppervlakkige indrukken? Datingapp Lexa is het meest populair onder onze bezoekers.
Bekijk de beste app van Nederland