Nadelen van online daten: in Artikelen
 
 

Nadelen van online daten


Online daten heeft meerdere nadelen. De volgende nadelen zijn van toepassing op online daten:

Charme heeft minder nut

Het zoeken van een online date is anders dan iemand aanspreken in het café of op een openbare plaats. De techniek erachter is heel verschillend. Als je het met name moet hebben van je charmes en niet van je uiterlijk dan is dit heel moeilijk over te brengen op het internet bij een eerste bericht.

Iemand kan zich anders voordoen

Een persoon kan zich op het internet anders voordoen dan in het echt. Als iemand kwade bedoelingen heeft dan is dit niet makkelijk te herkennen. Zelfs als iemand online heel aardig is kan de persoon in het echt heel anders zijn. Op het internet kan iedereen zijn wie hij of zij wil zijn. Geef daarom niet te snel te veel persoonlijke gegevens door.

Een persoon kan onjuiste gegevens invullen

Bij het invullen van de persoonlijke gegevens kan een persoon liegen over bijvoorbeeld de status of leeftijd. Het komt vaak voor dat personen een jongere leeftijd invullen. Een andere mogelijkheid is als er gelogen wordt over de status van vrijgezel terwijl men gehuwd is of een partner heeft.

Op zoek naar diepgang?

Ben je op zoek naar een goede dating app waar het om meer gaat dan oppervlakkige indrukken? Datingapp Lexa is het meest populair onder onze bezoekers.
Bekijk de beste app van Nederland