Kustechnieken tijdens het daten: in Afspreken
 
 

Kustechnieken tijdens het daten


De eerste kus is het meest speciaal. Hoe weet je zeker dat de vonken van de eerste kus afspringen? Die garantie is er nooit maar je kunt er wel alles aan doen om je kustechniek te verbeteren. Hier volgen enkele valkuilen en tips om je te helpen beter te worden in kussen:

Oefening baart kunst

Als je voor de eerste keer in je leven kust dan voel je het nog niet helemaal aan. De eerste kus vind meestal plaats op de basis- of middelbare school. Sommigen proberen het zelfs thuis uit op een kussen en doen zo ne of ze met iemand aan het zoenen zijn. Toch is dat heel anders dan echte lippen en een mond die meebeweegt. Door te oefenen leer je het wel en ben je goed op weg om een betere kusser te worden.

Wees relaxt

Als je relaxt bent dan breng je dit over naar de ander. Stress en angst voor het kussen is te voelen tijdens de zoen. De lippen voelen minder soepel aan en het kan zelfs zijn dat de lippen trillen. Als iemand kwaad is geweest dan kun je dit merken aan de lippen. Er zit dan meer spanning op de lippen. Als je te goed je best wil doen merkt de ander dit ook. Houdt de aandacht alleen bij je kuspartner en laat jezelf gaan. Denk niet aan alle afleidingen maar focus je op het kussen.

Goede mond hygiëne

De mond heeft veel verschillende geuren door het eten dat we binnenkrijgen. Je denkt misschien dat de mond schoon is maar een tandarts kan er nog genoeg uithalen om te raden wat je gegeten hebt. Een goede mond hygiëne is belangrijk om een goede indruk achter te laten bij degene die je kust. Goede kussers weten dat uien, knoflook, alcohol en koffie een sterke smaak hebben. Het is daarom goed om deze voedingsmiddelen te vermijden in de uren voor het kussen. Poets je tanden voor je weg gaat en spoel de mond vervolgens goed. Het is verstandig om kauwgom bij je te hebben als je van plan bent te gaan kussen.

Houdt het rustig

Een eerste kus met iemand hoort rustig te zijn. De eerst aanraking van beide lippen is een korte kus. Tijdens deze kus voel je aan hoever de ander wil gaan. Wil ze een tongzoen of nog een normale kus? Als je de eerst kus het gegeven open dan langzaam je ogen, haal het haar weg uit haar ogen en zoek oogcontact. Dit oogcontact zegt veel over de situatie. Je kunt zien hoe de ander zich voelt en je kunt het als een kleine pauze gebruiken om te bedenken wat je verder gaat doen.

Gebruik je handen

Je kunt bij een kus je hand in haar nek leggen ter ondersteuning of haar met een vinger over de wang wrijven. Hoe je het precies doet ligt helemaal aan jezelf. Je kunt ook je hand aan de zijkant van haar keel leggen en vervolgens met je duim de kaaklijn afgaan. Ga met je vingers door haar haar of laat één hand op haar rug rusten zodat je haar dichter naar je toe kan trekken.

Varieer hoe je kust

Als je iemand nog niet eerder gekust hebt dan weet je nog niet wat de ander lekker vindt. Houdt de ander van een zachte kus of toch met de volle mond en met passie? De eerste kus is een ontdekking naar hoe een ander zoent. Begin met je lippen tegen elkaar in een wrijvende beweging. Als ze niet terugdeinst dan kun je even een kleine afstand houden en de kus iets uitbreiden met meer intensiteit. De mogelijkheden zijn eindeloos. Als ze ervoor open staat kun je vervolgens een tongzoen proberen. Niet iedereen staat hier direct voor open. Door te variëren in de kussen kom je erachter wat de ander lekker vindt. Je kunt aan de ademhaling voelen wat de ander opwindt. Door te variëren in de kussen voorkom je ook dat het saai wordt.

Ga niet te ver

De eerste kus is niet een uitnodiging voor seks. Dat is iets wat veel mannen niet direct doorhebben. De eerste kus gaat om het kussen, verder niet. Omdat je met haar mag zoenen betekent nog niet dat ze direct seks met je wil hebben. Ga niet te ver door haar op andere plekken aan te raken waar ze dat niet wil. Het is verstandig om de borsten tijdens de eerste kus te vermijden maar ook de vagina en de billen.

Op zoek naar diepgang?

Ben je op zoek naar een goede dating app waar het om meer gaat dan oppervlakkige indrukken? Datingapp Lexa is het meest populair onder onze bezoekers.
Bekijk de beste app van Nederland