Is speeddating een goede optie?: in Artikelen
 
 

Is speeddating een goede optie?


Als je al een tijdje aan het daten bent op het internet en nog geen geluk hebt gehad dan kun je het eens proberen met speed daten. Speed daten is een ontmoeting van een groep singles die beurt voor beurt aan elkaar voorgesteld worden. Deze vorm van daten zorgt ervoor dat je snel veel singles ontmoet. Het is spannend en een goede manier om mensen te ontmoeten. Om mee te kunnen doen aan een speeddating event moet je ingeschreven zijn bij een datingsite of datingbureau. De datingsite of het bureau screent de kandidaten die meedoen aan het event. Er wordt gekeken of je bij de groep past en of er potentiële singles aanwezig zijn die bij je passen.

Hoe werkt speeddaten?

Speeddaten is een makkelijke en snelle manier om een leuke single te ontmoeten. Een speeddate werkt op deze manier. Er wordt een groep samengesteld van mensen van ongeveer dezelfde leeftijd. Er zijn doorgaans evenveel mannen als vrouwen. De vrouwen nemen ieder plaats achter een tafeltje. Vervolgens krijgt elke man een tafeltje toegewezen. De klok wordt gestart en iedereen heeft 15 minuten de tijd om de ander te leren kennen. Als de 15 minuten voorbij is wordt er door de mannen van tafel geruild. Dit gaat zo door totdat alle vrouwen alle mannen hebben ontmoet.

Punten en scores

De singles krijgen een score kaart waarop ze de dates punten kunnen geven. Deze punten worden aan het einde van de avond bekeken en er worden vervolgens matches gemaakt. De matches ontstaan als de man én de vrouw een hoog cijfer heeft gegeven aan de ander. De twee singles krijgen vervolgens de contactgegevens van de ander. Het voordeel van speeddaten is dat je niet maanden de tijd nodig hebt voor hetzelfde aantal dates. Doordat je veel verschillende mensen tegenkomt tijdens de speeddate bespaar je veel tijd. De meeste mensen die aan een speeddate event meedoen zijn serieus op zoek naar een relatie.

Op zoek naar diepgang?

Ben je op zoek naar een goede dating app waar het om meer gaat dan oppervlakkige indrukken? Datingapp Lexa is het meest populair onder onze bezoekers.
Bekijk de beste app van Nederland