Hoe krijg ik een date?: in Artikelen
 
 

Hoe krijg ik een date?


Ben je ooit op een dating site geweest, een leuke vrouw gezien, haar een bericht gestuurd en geen reactie gehad? Waarschijnlijk dat dit zo is. Als je geluk hebt krijg je een reactie, probeer je een gesprek aan te gaan en krijg je vervolgens geen reactie. Als het zo verloopt leggen we de schuld al snel bij de vrouw. Eigenlijk beseffen we niet dat de schuld bij ons zelf ligt omdat we helemaal niet weten wat we doen. In plaats van de schuld bij de vrouw te leggen is zelfreflectie een goed middel om beter te kunnen daten. Hier volgens enkele tips die je helpen om sneller een date te krijgen:

Wat je ook wilt versturen naar de vrouw, wacht ermee!

Meestal zijn het de impulsieve berichten die naar een vrouw gestuurd worden. Je ziet haar profiel met foto, je vind haar leuk dus je wilt haar hebben. Op deze manier gaat het veel te snel. Denk na voordat je spreekt. Het internet is een harde wereld. Als je haar een bericht stuurt dat ze niet leuk vind zal ze overgaan op een ander bericht en spreek je haar waarschijnlijk nooit weer.

Wacht ook met complimenten geven over haar uiterlijk

Dit is heel belangrijk als je serieus genomen wilt worden. Een voorbeeld: “Hey, jij ziet er echt lekker uit op die foto’s. Stuur me een bericht terug zodat we kunnen chatten”. Er zijn je al tientallen mannen voorgegaan die precies dezelfde zin naar haar hebben gestuurd. Denk je niet dat ze er een keer zat van wordt? Pak het anders aan dan de andere mannen. Vraag haar om een detail uit een foto of om iets dat ze in haar profiel heeft staan.

Schrijf een volledige profieltekst

Als een vrouw je foto voorbij ziet komen in de lijsten met single en geïnteresseerd is dan bezoekt ze je profiel. Op je profiel is het dan belangrijk dat ze meer over jou te weten komt. Schrijf een goede profieltekst. Humor in de tekst werkt doorgaans goed. Vergeet ook niet in de tekst te benadrukken dat ze je een bericht moet sturen. Een call-to-action zin is nodig om de vrouw over te halen om je een bericht te sturen. Zorg ook dat je profiel is geschreven zonder fout en met de juiste grammatica.

Persoonlijke berichten sturen

Als je een bericht stuurt naar iemand dan is het logisch dat deze sneller reageert op je bericht als men ziet dat het bericht speciaal voor hen geschreven is. Stuur je een eerste bericht? Neem dan iets uit het profiel van de ander en verwerk dit in je eerste bericht. Door te laten zien dat je het profiel gelezen hebt heb je al een stapje voor op de zovelen die alleen naar de foto’s kijken. Als het iets is wat de ander leuk vind dan zal deze snel een antwoord versturen om erop te reageren. Hebben jullie al berichten verstuurd? Refereer dan naar iets wat door de ander gezegd is op een eerder moment. Zo laat je zien dat je interesse hebt in hetgeen de ander tegen je verteld.

Wees niet opdringerig

Niet iedereen wil daten in het tempo dat jij wilt. Sommigen hebben tijd nodig om na te denken en een ander wil graag het eigen tempo volgen. De meeste mensen spreken niet snel af. Je kent elkaar nog niet goed en het is ook spannend. Het is dan van belang dat de ander zich comfortabel bij je voelt om offline af te spreken. Als je het opdringt dan krijg de ander er een slecht gevoel over. Neem kleine stappen en wees nooit opdringerig. Ga bijvoorbeeld van chatten op de dating site over naar whatsapp of Facebook. Vervolgens kun je daar doorchatten en op een later moment wanneer beide het willen afspreken.

Op zoek naar diepgang?

Ben je op zoek naar een goede dating app waar het om meer gaat dan oppervlakkige indrukken? Datingapp Lexa is het meest populair onder onze bezoekers.
Bekijk de beste app van Nederland