Hoe belangrijk zijn dezelfde interesses en levensstijl?: in Artikelen
 
 

Hoe belangrijk zijn dezelfde interesses en levensstijl?


Als je je profiel schrijft op een datingsite dan geef je aan naar wie je op zoek bent. Wat zoek je in de persoon? Je moet nadenken over wat je graag in andere persoon wilt zien. De hobby’s, interesses, levensstijl en ambitie zijn bijvoorbeeld dingen waar je over nadenkt. Het leven van de ander moet bij je passen om de relatie te laten slagen. Gelijke interesses, levensstijl en normen en waarden spelen daar een grote rol in.

Interesses

Als je iemand met dezelfde interesses voor het eerst ontmoet dan praat je veel makkelijker. Je hebt het onderwerp voor het gesprek al; de gezamenlijke interesses. Als jullie beiden iets leuk vinden en kennis over hebben dan is het gesprek veel sneller op gang. Het zorgt ook voor een vertrouwd gevoel om met iemand te praten die precies weet waar je het over hebt.

Levensstijl

De levensstijl is hoe je je leven leidt. Dit zijn de dingen die je in de vrije tijd doet maar ook tijdens het werk. Het heeft er ook mee te maken hoe je je tijd indeelt en wat belangrijk voor je is. Dit kunnen ook zaken zijn als sport, gezondheid, reizen, politiek, voeding en ga zo maar door. Hoe meer van deze zaken overeen komen hoe beter de levensstijl bij elkaar past.

Gelijke interesses en levensstijl maakt het makkelijk om tijd met elkaar door te brengen. Als ze dezelfde dingen leuk vinden die jij ook leuk vindt dan heb je ook meer motivatie en zin om met de ander om te gaan. Het gaat dan niet alleen om de liefde voor de persoon maar ook vriendschap. Je leert elkaar sneller kennen, ook in verschillende situaties. De band is veel sterker als er veel overeenkomsten zijn. Dat betekent niet dat alles overeen moet komen. Dat is bijna nooit het geval en zelfs bijna onmogelijk. Iedereen is immers anders.

Op zoek naar diepgang?

Ben je op zoek naar een goede dating app waar het om meer gaat dan oppervlakkige indrukken? Datingapp Lexa is het meest populair onder onze bezoekers.
Bekijk de beste app van Nederland