Hoe belangrijk is de leeftijd bij online daten?: in Afspreken
 
 

Hoe belangrijk is de leeftijd bij online daten?


De meeste mensen zoeken op een datingsite naar singles van ongeveer dezelfde leeftijd. Mannen zoeken over het algemeen naar vrouwen die jonger zijn en van dezelfde leeftijd. Vrouwen zoeken naar oudere mannen of mannen van dezelfde leeftijd. Over het algemeen kiest men iemand die niet meer dan 5 tot 10 van de eigen leeftijd scheelt. De leeftijd is één van de meest gebruikte criteria op datingsites. Dit betekent dat veel mensen er belang aan hechten maar is de leeftijd wel echt zo belangrijk?

Energie en actief zijn

De leeftijd bepaalt voor een groot deel hoe actief iemand is en hoeveel energie de persoon heeft. Hoe jonger iemand is hoe meer energie de persoon over het algemeen heeft. Een gemiddeld persoon van 20 tot 30 jaar heeft een actiever leven dan iemand die bijvoorbeeld tussen 40 en 50 jaar is. Het lichaam van de jongere persoon is jonger en fitter. Voor een goede match is op dit gebied is een groot leeftijdsverschil niet aan te raden.

Uiterlijk

Het uiterlijk van iemand verandert met de jaren. Als iemand ouder wordt dan is dit aan meerdere dingen te zien. Er komen rimpels bij en het lichaam verouderd. Op oudere leeftijd heeft het lichaam over het algemeen meer vetten. Toch is het mogelijk dat iemand aantrekkelijker wordt als men ouder wordt. Dit kan nog lange tijd na de dertiger jaren doorgaan. Er zijn zelfs 50 plussers die er beter uit zien dan veel twintigers. Het uiterlijk hoeft niet een belangrijke rol te spelen als het om leeftijd gaat.

Emoties en gevoelens

Mensen die ouder zijn hebben over het algemeen meer levenservaring. Men heeft meer meegemaakt in het leven en kennis zichzelf hierdoor beter. Doordat men meer heeft meegemaakt kan men beter omgaan met emoties en gevoelens. Dit is aantrekkelijk voor jongere personen die een volwassen en stabiele relatie willen. De oudere leeftijd is dan zelfs een voordeel.

Op zoek naar diepgang?

Ben je op zoek naar een goede dating app waar het om meer gaat dan oppervlakkige indrukken? Datingapp Lexa is het meest populair onder onze bezoekers.
Bekijk de beste app van Nederland