Gratis versus betaalde memberships: in Artikelen
 
 

Gratis versus betaalde memberships


Als je begint met online daten dan kun je gratis datingsites gebruiken of datingsite met betaalde memberships. Wat zijn nu de verschillen? Daar is niet een makkelijk antwoord op te geven. Het betekent niet dat je bepaalde mensen niet kunt vinden. De meeste mensen melden zich bij beide aan, een gratis datingsite en een betaalde. Meestal wordt er zelfs gekozen voor meerdere gratis datingsites. Deze kunnen onbeperkt gebruikt worden zonder dat er betaald hoeft te worden. Het is verstandig om te beginnen met gratis datingsites zodat je een beeld krijgt van de functies die je nodig hebt voor online daten. Voordat je betaald voor een datingsite kun je dan kennis maken met online daten.

Specifieke groepen mensen

Het is mogelijk dat een betaalde datingsite een voordeel heeft op een datingsite die gratis is. Dat is het geval als er een specifieke groep mensen lid kan worden op de datingsite. Een voorbeeld hiervan is een datingsite speciaal voor hoger opgeleiden die op zoek zijn naar een gelijke. Een deel van de singles voldoet niet aan deze voorwaarden waardoor er gerichter gezocht kan worden. In dit voorbeeld heeft de betaalde datingsite een voordeel op de gratis datingsite.

Dating apps

Tegenwoordig zijn gratis dating apps enorm populair. Deze zijn zo populair omdat ze erg makkelijk in gebruik zijn en gratis. Iedereen gebruikt tegenwoordig de mobiele telefoon voor allerlei dingen. Waarom dan niet om te daten? Het kost helemaal niets om lid te worden bij de gratis dating apps. Je kunt vervolgens een account aanmaken en contact leggen met andere singles. Populaire dating apps waarvoor niet betaald hoeft te worden zijn Tinder en Badoo.

Gratis berichten versturen?

Als je kiest voor een gratis datingsite dan moet je van tevoren bekijken of je als gratis lid berichten kunt versturen. Bepaalde datingsites zeggen dat ze gratis zijn maar je komt er dan al snel achter dat je geen berichten kunt versturen voordat er betaald wordt. Dat is niet een gratis datingsite. Bij een gratis datingsite moet het mogelijk zijn om berichten te versturen zonder kosten.

Verschillende verdienmodellen

De gratis datingsites maken winst doordat er advertenties getoond worden. Adverteerders betalen vervolgens geld voor de vertoningen of klikken op de advertenties. Dit is een ander verdienmodel dan de betaalde datingsites. De betaalde datingsites maken winst door leden te laten betalen voor bepaalde functies. Dit kunnen functies zijn zoals berichten versturen of bekijken wie het profiel heeft bekeken. Deze functies zijn dan niet beschikbaar voor de gratis leden. Het is meestal bij een gratis datingsite en een betaalde datingsite mogelijk om zonder betaling een profiel aan te maken en foto’s te plaatsen. Aan de hand van de profielen kunnen leden elkaar opzoeken.

Op zoek naar diepgang?

Ben je op zoek naar een goede dating app waar het om meer gaat dan oppervlakkige indrukken? Datingapp Lexa is het meest populair onder onze bezoekers.
Bekijk de beste app van Nederland