5 Tips voor het gay daten: in Afspreken
 
 

5 Tips voor het gay daten

man
man

Het online daten wordt steeds populairder en daarmee wordt er ook heel veel aandacht hieraan gegeven in de vorm van dating do’s en dont’s. Het is natuurlijk ook zo dat er verschillende soorten datingsites zijn voor verschillende mensen. Zo heb je dating voor hetero, biseksuelen en homoseksuele mensen.  Gelden dan dezelfde regels voor het daten? De dingen die je doet op een eerste date wegen het zwaarst; dat zal doorslaggevend zijn als er wel of geen tweede date gewild is. De goede dingen zijn een plus maar de minder goede dingen kunnen iemand van je doen afschrikken. Daarom zullen we ons hier focussen op de top  5 tips voor een nieuwe gay-date:

  1. Berichten versturen: In het begin kan alles heel leuk zijn voor jullie beide. Je bent enthousiast over de persoon en wilt wel de hele dag in contact blijven. Maar, let daar juist heel goed op! Laat niet teveel van je horen. Als je de hele dag berichten blijft versturen kan dat maken dat de persoon je als last begint te ervaren. Een man kan misschien wel gay zijn; maar een man blijft een man. Heel vaak zijn lange romantische teksten niet iets voor hem.
  2. Introductie aan familie en vrienden: in het begin lijkt het wel alsof je je hele leven kan doorbrengen met de persoon en ook dat kan te veel enthousiasme gaan opwekken. Wees niet te voorbarig door de persoon te snel kennis te laten maken met familie en vrienden. Behalve dat een relatie weinig kans tot slagen heeft in de eerste maanden, komt het niet bij iedere partner prettig aan om meteen kennis met de “schoonfamilie” te moeten maken.
  3. Blijf jezelf: dit lijkt heel erg vanzelfsprekend maar in de realiteit lijken heel veel mensen hier moeite mee te hebben. Ja, je wilt een goede indruk maken omdat je de persoon heel erg leuk vindt. Maar laat dat je hoofd niet te boven stijgen. Stel je niet voor als iemand die je niet bent; dat leidt immers tot teleurstelling.
  4. Wees zelfverzekerd: aanvullend op het voorgaande punt heb je zelfverzekerdheid. In plaats van doen alsof je iemand bent die je helemaal niet bent, kun je juist uitblinken door trots te zijn op wat je wel bent. Alles wat jou uniek maakt kan je stralend naar voren brengen. Dat wordt trouwens heel vaak geapprecieerd door mensen die echt een serieuze relatie willen. Maar dan geldt weer: don’t overdo it. Anders kan je arrogant overkomen en dat is alweer niet de bedoeling.
  5. Bedrelatie: wacht met de seks. Als je serieus bent voor een langere relatie is het veel beter om niet op de eerste dates al het bed te delen. Als hij je op de eerste date al in bed kan krijgen is er helemaal geen noodzaak meer om op een date te gaan waar je elkanders persoonlijkheid beter kan leren kennen toch? En vergis je niet, ook al zoeken gay-mannen heel vaak naar niets anders dan seks online, ze letten wel op deze kleine dingen. Hoe makkelijk ben je voor hem? Dat kan grote indruk maken.

Op zoek naar diepgang?

Ben je op zoek naar een goede dating app waar het om meer gaat dan oppervlakkige indrukken? Datingapp Lexa is het meest populair onder onze bezoekers.
Bekijk de beste app van Nederland