5 Redenen waarom de man voor de eerste date moet betalen: in Afspreken
 
 

5 Redenen waarom de man voor de eerste date moet betalen


Het is al eeuwen een traditie dat de man betaald voor de eerste date. Vrouwen worden echter steeds meer zelfstandig wat er toe heeft geleid dat veel vrouwen zelf de rekening willen betalen of willen delen. Het inkomen van een man is niet meer gegarandeerd hoger dat het inkomen van de vrouw. Dat was vroeg wel zo. Er zijn ook steeds meer vrouwen op hogere positief binnen bedrijven. Het verschil tussen het inkomen van de man en vrouw is hierdoor kleiner geworden. Toch is het voor een man goed om de eerste date te betalen. Hier volgen 5 redenen waarom de man voor de eerste date moet betalen:

Eerste indruk

De eerste date is het moment waarop je de eerste indruk maakt. Dit is bepalend voor de rest van de relatie. Als man wil je het voortouw nemen en initiatief tonen tijdens de eerste date. Dit doe je ook door de date te betalen.

Zorgzaam

Door te betalen voor de eerste date laat je merken dat je voor de vrouw kan zorgen. Dit gevoel van zekerheid en er niets voor terug willen geeft de vrouw vertrouwen in de relatie.

Je vindt haar leuk

Door de eerste date te betalen geef je aan dat je je verantwoordelijkheid kent. Als je de vrouw laat betalen dan heeft ze idee al snel dat je haar niet leuk vindt. Als de vrouw wil betalen en je vindt haar leuk dan stel je voor dat zij de volgende date mag betalen.

Financieel stabiel

Door de eerste date te betalen laat je zien dat je financieel gezien de zaken voor elkaar hebt. Vrouwen houden van een stabiele financiële situatie.

Zuinig zijn

Als je niet wilt betalen voor de eerste date of wilt delen dan denkt de vrouw al snel dat je te zuinig bent. Dat is een eigenschap wat niet snel gewaardeerd wordt door vrouwen.

Op zoek naar diepgang?

Ben je op zoek naar een goede dating app waar het om meer gaat dan oppervlakkige indrukken? Datingapp Lexa is het meest populair onder onze bezoekers.
Bekijk de beste app van Nederland