10 redenen waarom online daten zo populair is: in Artikelen
 
 

10 redenen waarom online daten zo populair is


Online daten is de laatste jaren enorm populair geworden. Het is heel gewoon om iemand te ontmoeten via het internet. Online daten is net als het internet zelf ingeburgerd geraakt in de maatschappij. Hier volgen 10 redenen waarom online daten zo populair is geworden als het nu is:

1. Aantallen

De datingsites op het internet zijn gevuld met grote aantallen profielen van singles. Het lijkt er soms zelfs wel op dat er een eindeloze aanwas van nieuwe singles is. Door de grote aantallen singles die op zoek zijn is de kans groter om de ware tegen te komen.

2. Gemak

Je kunt online daten waar en wanneer jij dat wilt. Je kunt het vanaf de tablet of laptop doen maar ook vanaf je smartphone. Je kunt het vanaf huis doen maar ook vanaf je werk, als je maar internet hebt.

3. Meer contacten tegelijk

Tijdens online daten kun je meerdere contacten tegelijk hebben zonder dat iemand het doorheeft. Je kunt zo meerdere mensen spreken zodat je tijd bespaart. De leukste personen blijven over en uiteindelijk hopelijk maar één.

4. Foto’s bekijken

Voordat je de ander hebt gezien heb je al wel de foto’s van de andere persoon kunnen bekijken. Je weet op deze manier ongeveer hoe de persoon eruit ziet.

5. Het eerste contact is makkelijk

Het eerste contact is voor veel mensen moeilijk. Tijdens online daten is dit veel makkelijker. Online daten heeft het grote voordeel dat een blauwtje lopen niet erg is. Je kunt dan direct door naar de volgende single in wie je interesse hebt.

6. Snelheid

Online daten is snelle manier om contact te leggen. Je hoeft fysiek nergens naar toe en je kunt het tegenwoordig zelfs vanaf je smartphone doen. Dit maakt het contact snel en makkelijk.

7. Goedkoop

Online daten kost niet veel geld. Als je het vergelijkt met andere manieren om met singles in contact te komen is online daten niet duur.

8. Privacy

Je kunt online daten zonder dat iemand het merkt. Als je niet wilt dat andere mensen het weten dan kun je bepaalde datingsites gebruiken waarbij je niet openlijk op een profiel te vinden bent.

9. Single of niet?

Je hoeft er niet meer op te gokken of iemand single is of niet. Het grootste gedeelte van de mensen op online datingsites zijn single.

10. Chatten

Bij de meeste online datingsites kun je chatten met andere singles. Dit is nog sneller dan het standaard berichten versturen.

Op zoek naar diepgang?

Ben je op zoek naar een goede dating app waar het om meer gaat dan oppervlakkige indrukken? Datingapp Lexa is het meest populair onder onze bezoekers.
Bekijk de beste app van Nederland